
پیوند موی صورت عملی است که طی آن، در نواحی از صورت که رشد مو در آن ضعیف است و یا وجود ندارد، مو کاشته می شود. در حالی که این عمل بیشتر روی نواحی بالای لب و روی چانه انجام می شود، می توان از آن در نواحی دیگری از صورت مثل پایه ی مو و ریش استفاده کرد. از عمل پیوند موی صورت می توان برای پوشاندن جای زخم های آکنه و دیگر اسکار ها استفاده کرد.
مانند کاشتن مو روی سر و کاشت ابرو، مو هایی که قرار است روی صورت کاشته شوند را نیز از پشت و اطراف سر می گیرند. با هزینه کاشت ریش و سبیل طبیعی میتوان زیبایی صورت دوچندان کنید.استفاده از محل های مختلف برای برداشت مو، به یکسان بودن رنگ موهای آن ناحیه با رنگ موهای صورت، بستگی دارد. بدین ترتیب در برخی مواقع از پشت سر و دیگر مواقع از موهای کنار سر استفاده می شود. پس از انجام پیوند و کاشت ریش و سبیل، این موها دائمی بوده و مانند دیگر مو های صورت رشد می کنند و ویژگی هایی شبیه به آن ها خواهند داشت. به علاوه، موهای پیوندی را نیز همانند دیگر موهای صورت می توان تراشید. که در ادامه به بحث مزایا، روش، قیمت و هزینه کاشت ریش میپردازیم.
علاوه بر موهای سر، ابروها و مژه ها، ما در زمینه ی پیوند موهای ریش، پایه ی مو و سبیل نیز تخصص داریم. این عملیات تحت بی حسی بوده و بدون احساس هیچ دردی حدود چند ساعت طول می کشد. پیاز های مو از پوست سر و با کمک روش FIT برداشته می شوند که جای هیچ زخمی را در ناحیه ی برداشت مو، بر جای نخواهد گذاشت. هدف از قرار دادن پیاز های مو به صورت هنری در درون ریش (و یا دیگر مو های صورت)، باز گرداندن تراکم مو ها و یا تقویت آن می باشد.


رشد موهای صورت توسط آندروژن ها یا هورمون های جنسی مردانه کنترل می شود. مهم ترین هورمون جنسی در بدن مردان تستوسترون است که از بیضه ها ترشح می شود. ضخیم شدن موها تدریجی بوده و طی چند سال اتفاق می افتد مثلا رشد ریش و سبیل در نوجوانی ازپشت لب و چانه شروع می شود و تا 25 سالگی ادامه می یابد.
به ندرت نوجوانان ریش و سبیل در نمی آورند یعنی موهای کرکی صورت شان به موهای ضخیم تبدیل نمی شود. این مشکل علل مختلفی دارد ولی شایع ترین علت آن ارث می باشد. غالبا نوجوانان فاقد ریش مشکل جسمی خاصی نداشته و سایر نشانه های بلوغ را دارند. در حقیقت نداشتن ریش و سبیل نقص وراثتی یا مادرزادی محسوب می شود و چند نفرازاعضای مذکر خانواده را مبتلا می کند. ممکن است کل صورت یا بخش هایی از آن کاملا فاقد مو باشد. تنها درمان این مشکل کاشت موی طبیعی است.
به طور کلی اگر نوجوانی تا 17 یا 18 سالگی ریش در نیاورد باید برای معاینه و برسی غدد به متخصص پوست و مو مراجعه کند.
بدون شک جوانی که ریش ندارد احساس مردانگی نمی کند و اعتماد به نفس ندارد. ضمنا چون کم سن و سال تر به نظر می رسد اطرافیان او را به عنوان یک مرد کامل قبول ندارند. این مساله در روابط اجتماعی و به ویژه درمرحله انتخاب همسر مشکلات زیادی برای فرد ایجاد می کند.
درمان اصلی کم مویی صورت کاشت موی طبیعی است. مراحل برداشت و کاشت مو در صورت شبیه کاشت موی سر است البته کاشت ریش به دقت و حوصله بیشتری نیاز دارد و حتی بیشتر از کاشت موی سر طول می کشد. غالبا از موهای پشت سر برای برداشت استفاده می شود. . در روشFIT از همان ابتدا با وسیله ظریفی بنام پانچ موها تک تک از پشت سر خارج می شود و تک تک کاشته می شود. کاشت ریش و سبیل با کمک بیحسی موضعی انجام می شود و معمولا 4-6 ساعت طول می کشد.
در کاشت ریش و سبیل گرافت های یک تار مویی (یا دوتار مویی ظریف ) در پوست صورت کاشته می شود و از گرافت های 3 یا 4 تارمویی استفاده نمی شود تا نتیجه عمل طبیعی شود. معمولا. طی 3 جلسه کاشته می شود. مثلا در جلسه اول سبیل و چانه کاشته می شود( ریش پروفسوری )، در مرحله دوم خط ریش در دو طرف صورت اضافه می شود و در مرحله سوم نواحی خالی در دو طرف صورت پر می شود.
لازم به یادآوری است که موهای کاشته شده پس از 2-3هفته به طور موقت می ریزد و رشد مجدد موها از ماه سوم شروع می شود و به تدریج ظرف 9 ماه کامل می شود.
کاشت ریش و سبیل عارضه خاصی ندارد. ممکن است چند هفته جوش صورت ایجاد شود که با آنتی بیوتیک بهبود می یابد..
کاشت سبیل و کاشت ریش
درمان قطعی برای کمبود مو در بالای لب، پیوند مو است. ریشه های موی مورد نیاز برای کاشت سبیل ، مانند عمل پیوند موی سر، از پشت سر برداشته می شوند ، پس از آن، این ریشه ها را یکی یکی در نواحی کم پشت، می کارند.
مو های پیوندی، ویژگی های قبلی خود را حفظ کرده و سبیل به رشد خود ادامه می دهد. بدین منظور موهای سبیل باید به طور منظم کوتاه شوند. اگر ریشه ی موهای پیوندی با فاصله ی بسیار کم از یکدیگر قرار داده شوند، به خوبی تغذیه نمی شوند. به همین دلیل، تراکم موهای کاشته شده باید رعایت شود.
اسکار، جای زخم های جراحی، اثر سوختگی و هر گونه از بین رفتن مو ها را می توان به کمک پیوند ، پوشش داد. افرادی که در صورت خود مو ندارند را نیز می توان به کمک پیوند درمان کرد. در عمل کاشت سبیل تنها می توان از تکنیک FUE استفاده کرد چرا که نتایج حاصل از روش FUT رضایت بخش نخواهند بود. ریشه ی مو ها به وسیله ی دستگاه های ۰.۶ تا ۰.۷ میلی متری و بدون منبع نیروی مکانیکی برداشته می شوند و باید همزمان در محل مورد نظر و بدون بریدن پوست آن ها، کاشته شوند چرا که در غیر این صورت ممکن است ریشه از بین برود. با استفاده از تیغ های بسیار تیز و نازک، می توان تا حد امکان از ایجاد زخم در محل برداشت یا کاشت مو، جلوگیری کرد.
محدودیت ها و تراکم عمل کاشت مو، توسط خود شخص تعیین می شوند. در فردی که کاملا فاقد موی سبیل است، کاشت ۱۰۰۰ ریشه در آن ناحیه می تواند ظاهر بدون موی او را از بین ببرد، ولی اگر به ریش و سبیل متراکم تری نیاز باشد، می توان تعداد پیوند ها را افزایش داد. در مواردی که کاشت سبیل به کمک روش FUE انجام شده باشد، چه متراکم و چه کم پشت، ظاهر آن به حدی طبیعی خواهد بود که آرایشگر هم نتواند آن را تشخیص بدهد. به کمک روش FUE، تعداد مورد نیاز ریشه های مو را می توان استخراج کرده و در محل مورد نظر، با توجه به زاویه ی طبیعی رشد مو ها، آن ها را کاشت.